Bun venit pe www.fvideo.ro!
0770 273 024
contact@fvideo.ro

Termeni si conditii / Conditii Retur

Accesarea, vizitarea, folosirea sau cumpararea produselor prezentate pe site-ul www.fvideo.ro implica acceptarea termenilor si conditiilor mai jos enumerate :

Confidentialitate
S.C. FAMI IMPEX S.R.L. respecta legile in vigoare privind confidentialitatea datelor; www.fvideo.ro si S.C. FAMI IMPEX S.R.L. se angajaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii contactului cu clientii sai, precum si in scopul informarii acestora asupra aspectelor legate de functionarea site-ului, oferta si politica firmei; www.fvideo.ro si S.C. FAMI IMPEX S.R.L. nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza datele dvs de contact unor terti (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese de e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dumneavoastra explicit.

Orice utilizator care a furnizat explicit pe site-ul www.fvideo.ro adresa sa de email poate opta ca aceasta sa fie stearsa din baza de date a www.fvideo.ro. Pentru a sterge informatiile furnizate de dvs din baza de date, este de ajuns sa ne contactati si sa cereti acest lucru telefonic sau e-mail.

Litigii:

Pentru orice conflict aparut intre S.C. FAMI IMPEX S.R.L. si clientii sai se va cauta o rezolvare pe cale amiabila. Daca acest lucru nu este posibil, litigiul va fi solutionat de catre instanta judecatoreasca pe a carei raza teritoriala se afla sediul S.C. FAMI IMPEX S.R.L.

Livrari:

Livrarile pot varia in functie de destinatie, de greutatea si marimea coletului. Tarifele de transport sunt stabilite de catre firmele de curierat si pot fi achitate la DESTINATIE (de catre client) sau la EXPEDITIE (caz in care costurile de transport se vor adauga la valoarea facturii; aceasta metoda prezinta avantajul reducerii costurilor de transport, in baza contractelor incheiate intre S.C. FAMI IMPEX S.R.L. si firmele de curierat partenere). S.C. FAMI IMPEX S.R.L. nu stabileste in mod independent costurile de transport si nu este beneficiarul acestor sume.

Plata:

Plata se poate face in numerar, la livrare (sistem ramburs) ; prin banca daca preferati aceasta modalitate de plata, va rugam sa ne anuntati telefonic si ne vom ocupa de toate detaliile (factura proforma, confirmare plata etc.) astfel incat comanda dvs. sa fie livrata in cel mai scurt timp. Livrarea produselor se va face numai dupa intrarea banilor in contul nostru. Confirmarea platii poate dura intre 24 si 48 de ore.

Conditii de retur :

Retur 14 zile calendaristice simplu si rapid !

Firma Fami Impex SRL va ofera posibilitatea serviciului Retur, un termen de 14 zile calendaristice in care poti sa returnezi ce ai cumparat de la firma noastra. Indiferent daca ai cumparat din magazinul nostru din Str. 11 Iunie Nr.42, sect.4, Bucuresti sau de pe fvideo.ro, ai 14 zile sa te razgandesti.
Care sunt conditiile de retur?
Serviciul Retur este disponibil atat pentru clientii persoane fizice, cat si pentru clientii persoane juridice. Doar titularul facturii sau a bonului fiscal din magazinul nostru poate initia returul.

Pentru cumparaturile din magazin, returul se accepta pe baza facturii sau a bonului fiscal si a dovezii de plata. Pentru cumparaturile de pe fvideo.ro, returul se accepta pe baza unei cereri de retur asociata unei comenzi, direct in contul fvideo.ro.
Cum se calculeaza termenul de retur?
Cele 14 zile calendaristice se calculeaza de la data cumpararii produsului, in cazul achizitiei din magazin, sau de la data livarii produsului, in cazul achizitiei de pe fvideo.ro . In cazul in care comanda de pe fvideo.ro contine mai multe produse, termenul se socoteste de la data livrarii ultimului produs din comanda.

Unde se pot returna produsele?
Produsele se returneaza la magazinul nostru din Str. 11 Iunie Nr.42, sect.4, Bucuresti, indiferent daca vorbim de un produs cumparat din magazin ori de un produs cumparat de pe fvideo.ro .

Cum trebuie sa se prezinte produsul returnat?
Produsul trebuie sa fie returnat in aceeasi stare in care a fost cumparat sau livrat si sa aiba toate componentele, accesoriile si eventualele cadouri de care a fost insotit, inclusiv manuale de utilizare sau certificate de garantie. Gandeste-te ca daca nu a fost produsul potrivit pentru tine, va fi cu siguranta produsul perfect pentru altcineva. De ce sa-i strici bucuria?

Trebuie sa stii ca ai sters orice setari personalizate si ca ai dezactivat orice eventuale conturi pe care le-ai definit, inainte de a returna produsul la magazin sau de a-l preda curierului.

Iar daca ai acceptat produsul dupa ce l-ai cumparat, desi acesta prezenta diverse neconformitati si ni-l vei returna in aceeasi conditie, vom presupune ca neconformitatile au fost cauzate de tine.

Ce ai de facut cand vrei sa faci un retur?
Daca ai cumparat produsul din magazin:

Poti sa aduci personal produsul la magazinul nostru. Asigura-te doar ca vii cu toate componentele, accesoriile si eventualele cadouri ale acestuia, inclusiv cu documentatia insotitoare (manuale de utilizare, certificate de garantie etc.). Trebuie sa ai la tine factura sau bonul fiscal de cumparare a produsului si dovada platii, ambele in original.
In acest caz, finalizarea returului se va face dupa receptionarea de catre magazin a produsului returnat.
In vederea procesarii returului tau, este necesar sa completezi formularul ”Solicitare retur”, disponibil in magazin sau de pe situl nostru la adresa Descarca Formular Retur .

Pasii pentru retur daca ai cumparat produsul de pe fvideo.ro :

Completezi o cerere de retur, disponibila AICI. In cererea de retur poti sa alegi modalitatea de returnare a produsului (in magazin sau prin curier).

Ce se intampla dupa preluarea produsului returnat?
Dupa preluarea unui retur, vom face o evaluare a starii produsului. Pe loc, in cazul returului in magazin sau imediat dupa receptie, in cazul in care produsul a fost returnat prin curier.

In eventualitatea ca produsul returnat prezinta diverse neconformitati (interventii neautorizate, urme de uzura sau de folosire excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice sau electrice, lipsa componente sau accesorii),vom putea decide in urma evaluarii acestora sa diminuam valoarea initiala a produsului, daca acesta a fost cumparat de pe fvideo.ro . In aceasta situatie, iti vom rambursa doar suma rezultata in urma evaluarii, pentru a compensa deprecierea suferita de produs. Dar daca ai cumparat produsul din magazin si are neconformitati, asa cum sunt descrise mai sus, nu-l vom putea accepta la retur.

Cum se ramburseaza suma aferenta returului?
Daca esti cumparator in calitate de persoana fizica, in functie de modul de retur ales si de modalitatea initiala de plata pentru produsul returnat, iti vom rambursa suma aferenta returului:

a. in numerar, atunci cand faci returul in magazin si ai platit initial in numerar, in limita plafonului maximal stabilit prin lege;
b. prin transfer in cont bancar, atunci cand ai platit prin ordin de plata, la livrare, dar faci returul prin curier; tot prin transfer bancar se va face plata si in cazul unui retur in magazin cu o valoare ce depaseste plafonul maximal pentru platile in numerar, precum si in cazul cumpararii de pe fvideo.ro a unui produs;
c. prin rambursare automata in contul de card, atunci cand ai platit prin card de debit sau card de credit.

Daca esti cumparator in calitate de persoana juridica, iti vom rambursa suma aferenta returului prin transfer in cont bancar in toate cazurile.

Termenul de plata este de cel mult 14 zile de la data cand ai initializat returul, fie prin prezentarea in magazin (in cazul produselor cumparate din magazin), fie prin completarea cererii de retur (in cazul produselor cumparate de pe fvideo.ro ). Dar este bine sa stii ca termenul poate fi respectat doar cu conditia sa receptionam de la tine produsul returnat inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

In situatia returului in magazin, daca optezi pentru inlocuirea produsului returnat cu un alt produs disponibil la vanzare, iti vom rambursa doar diferenta dintre valoarea returului si pretul noului produs.

Credem ca oricine poate sa se razgandeasca in privinta cumparaturilor pe care le face. Dar nu credem in razgandirile nesfarsite. Vom refuza asadar returul in situatia unor practici abuzive, de solicitari consecutive si frecvente de retur.

Prezentare Cadrul Legal :

Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014- privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta: Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Legea care reglementeaza dreptul de retragere poate fi accesata aici: OUG 34/2014

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014.

Produsul trebuie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

NOTA: Pentru camerele foto-video numarul maxim de cadre foto (declansari) sau de ridicari ale oglinzii ( pentru filmare) alocat pentru testarea si verificarea produsului este de 300 de cadre.

Daca produsul este returnat cu valoarea diminuata, ca urmare a utilizarii corespunzatoare (uzura) sau necorespunzatoare, putem solicita plata valoarii necesare pentru readucerea produsului in stadiul initial. In acest caz se va procesa cererea de retur cu aplicarea procedurii de diminuare a valorii produsului iar decizia va fi comunicata in baza unei constatari estetice si tehnice a produsului returnat.

Pentru produsele returnate care prezinta urme de zgarieturi fine, pe carcasa sau pe suprafata produsului, returul va fi procesat prin procedura aplicarii diminuarii valorii produsului cu minimum 10-15%.

Returul va fi acceptat doar daca clientul plateste diminuarea valorii precizate sau contravaloarea aducerii produsului la starea initiala.

OG 34/2014, Art. 14, pct.3:

Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in cadrul termenului de 14 zile. Cererea de retur va fi procesata de Fami Impex SRL , iar contravaloarea produsului va fi returnata doar dupa primirea produsului de la client.

In lipsa primirii produsului in cadrul termenului de 14 zile, cererea de retur va expira conform Capitolului IV, art 29, punctul 15 ( articol nou):

Art. 59 (secund) . – (1) Cu exceptia cazului in care furnizorul s-a oferit sa recupereze el insusi produsele, utilizatorul final returneaza produsele sau le inmaneaza furnizorului sau unei persoane autorizate de furnizor sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat furnizorului decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art. 58.

Un produs este considerat folosit atunci cand:

– Produsul sau ambalajul prezinta urme de uzura (modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi etc)
– Produsul a fost folosit intensiv (de ex. daca aparatul are mai mult de 100 de declansari, daca acumulatorii prezinta urme de folosire pe contacte etc.)
In baza unui raport de evaluare, se pot returna si produsele considerate folosite, la pret redus, cu acordul ambelor parti. Raportul este intocmit de un responsabil al firmei noastre.

Schimbarea produselor cu display LCD ce prezinta pixeli inactive :

Pentru produsele cu display LCD incorporat (monitoare, notebookuri, camere foto-video), oferim clientilor nostrii posibilitatea de a solicita inlocuirea cu un alt produs, in situatia in care pentru produsul achizitionat numarul de pixeli inactivi este mai mare decat 3. Solicitarea de schimbare trebuie facuta in maxim 24 de ore de la data achizitiei.

Produse nefunctionale in primele 24 de ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari :

Daca produsul primit este nefunctional in primele 24 de ore de la receptia efectiva, ridicarea de la sediul nostru sau receptia la domiciliu prin curier – puteti reclama acest lucru si solicita returnarea produsului in acest termen, in vederea inlocuirii cu un produs nou.
Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor.

Ne straduim sa oferim informatii cat mai exacte. Cu toate acestea este posibil ca unele specificatii sa le fi omis, sa nu ne fie cunoscute sau sa le fi scris gresit.

Produsele care sunt afisate ca disponibile in stoc, pot fi in stocul de la magazin sau in stocul furnizorului.

Descrierea bunurilor sau a serviciilor disponibile pe www.fvideo.ro (prin imagini, video etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea S.C. Fami Impex SRL, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Implicit S.C. Fami Impex SRL nu isi asuma raspunderea pentru eventualele erori de pret sau stoc. Aceste erori nu obliga S.C. Fami Impex SRL la nici o actiune. Preturile si disponibilitatea produselor comercializate de catre S.C. Fami Impex SRL pot suferi modificari ulterioare, acest lucru fiind influentat de factori externi precum politica de preturi a distribuitorilor sau disponibilitatea produselor pe stocul acestora. De asemenea, S.C. Fami Impex SRL isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere sau traducere de pe situl producatorului, lipsa de acuratete sau erori ale produselor software, fara a anunta in prealabil.